Krevett ehk garneel on ujuvähiline, saleda kehaga 10jalaline söödav vähk. Maitse poolest eristatakse külmematest meredest püütud krevette troopiliste merede omadele. Krevettide hind sõltub nende suurusest. Rahvusvahelises kaubanduses on kooritud krevettide jaoks kolm hinnakategooriat: suured (kilos 150-250 tk), keskmised (kilos 250-350 tk) ja väikesed (kilos 350-450 tk). Krevetid on müügil värskelt või külmutatult, kuivatatult, konserveeritult. Saadaval on nii toored kui ka keedetud, kooritud ja puhastatud või koorimata krevetid. Krevette ei sööda kunagi toorelt, need keedetakse, grillitakse või küpsetatakse. NB! Kuumtöötlemine peaks olema võimalikult lühiajaline, sest pikaajaline kuumtöötlemine ja kõrge kuumus muudab krevetid sitkeks ja peaaegu söögikõlbmatuks. Kui ostate sügavkülmutatud krevette, siis pidage meeles, et poolsulanud krevette ei tohi uuesti külmutada. Sulanud krevetid tuleks 24 tunni jooksul ära tarbida.